A január hónapja több szempontból az új kezdet jelképe, az ünnep hava. Kezdjük együtt az évet, megemlékezvén magyarságunk felejthetetlen pillanatára, a nemzeti imánk megszületésére. Immár 198 éve, azaz 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc nemzeti imánkat, a Himnuszt.

Ünnepeljünk együtt ezen zord időnkben is, mikor igazi kihívás megmaradni nem csak magyarnak, hanem embernek is.

Ünnepeljünk együtt, mi, kiknek anyanyelve a világ legszebb nyelve :  a magyar nyelv. Január 22-én  a világ magyarsága együtt ünnepli a Magyar Kultúra  Napját.

E jeles alkalomból, tolmácsold Te is egy mondatban összefoglalva, hogy  Mit jelent számodra a Magyar Kultúra. Üzeneted rögzítheted bármilyen eszközzel (telefon, táblagép, videó-kamera) s juttasd el hozzánk január 21.-ig a https://konyvmentok.ro/a-magyar-kultura-napja-2021/ oldalon található űrlapon keresztül.

A beküldött felvételeket csokorba szedjük, s január 22.-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából feltöltjük a nagyváradi Könyvmentők Egyesület facebook oldalára is .

Isten, áldd meg a magyart (…)
Hozz rá víg esztendőt !

Lépések:

  1. Készítsd el a felvetélt. Hangozzon el a neved, foglalkozásod és egy mondatban, hogy "Mit jelent számodra a Magyar Kultúra"
  2. Töltsd fel a felvetélt a https://wetransfer.com/ platformra és a GET A LINK (click a 3 pöttyre) révén másold ki a linket.
  3. Töltsd ki az űrlapot.